Duminica a XXV-a după Rusalii la Mănăstirea Radu Vodă

În Duminica a XXV-a după Rusalii, la Mănăstirea Radu Vodă din București, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar Arhiepiscopiei Bucureştilor. După cum aflăm de pe site-ul manastirearaduvoda.ro, din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Grigorie, reprezentant al Patriarhiei Ecumenice, Arhim. Nectarie Șofelea, starețul sfintei mănăstiri, Arhim. Policarp Chițulescu, Consilier Patriarhal și Director al Bibliotecii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre iubirea față de aproapele nostru, care este de fapt fiecare persoană căzută pe cale, ce are nevoie de ajutorul, atenția și dragostea noastră.

De asemenea, în cuvântul rostit, Preasfinția Sa a subliniat importanța iubirii milostive, manifestată mai ales prin fapte, în special astăzi, când dragostea multora s-a răcit și există o tendință greșită de a critica neputințele celor de lângă noi. Ele nu trebuie judecate ci printr-o întoarcere mai întâi către noi înșine și către limitele noastre, putem înțelege și depăși multe obstacole în noi și în cei de lângă noi.

La Sfânta Liturghie au participat peste o mie de credincioși, care s-au împărtășit din puterea cuvântului dumnezeiesc rostit, dar și în mod deplin prin primirea Sfintelor Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…