Duminica a XVIII-a după Rusalii la parohia Sohatu, protopopiatul Oltenița

Duminică, 22 septembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Sohatu, Protopopiatul Oltenița.

Sub protia Preasfinției Sale la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Paul Demișcă, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Marian Necula și un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Pescuirea minunată, despre folosul ascultării și împlinirii cuvântului lui Dumnezeu, despre modelul de smerenie pe care ni-l dă Sfântul Apostol Petru, care împreună cu fratele său Andrei, cu Iacov și Ioan ai lui Zevedei, au lăsat totul și au urmat chemării Mântuitorului pentru a fi pescari de oameni.

Cu ocazia anului omagial „SLUJIRE ȘI DĂRUIRE – Două decenii de misiune creștină în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, a fost lansată cartea „Sohatu – Călărași. Însemnări monografice” monografia parohiei Sohatu, prezentată de preacucernicul părinte profesor dr. Aurel Mihai.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei parohii.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vizitat parohiile Prozanic și Negoiești.

Comentarii Facebook


Știri recente