Duminica a XVIII-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 22 septembrie, în Duminica a XVIII-a după Rusalii, zi în care este prăznuit și Sfântul Teodosie de la Brazi, Mitropolitul Moldovei. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Părintele Protos. Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, informează arhiram.ro

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială în Arhiepiscopia Râmnicului, a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care este relatată minunea săvârșită de Domnul Iisus Hristos pe marea Galileii în fața Sfinților Apostoli.

La final Părintele Eclesiarh Sebastian Mihalcea a prezentat credincioșilor prezenți la slujbă programul manifestărilor religioase și culturale prilejuite de cea de-a XV-a prăznuire a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Râmnicului, ce vor avea loc în Arhiepiscopia Râmnicului în perioada 23-27 septembrie 2013.

La slujba de astăzi au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente