Duminica a XVI-a după Rusalii la Zalău

Duminică, 10 februarie 2013, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Zalău, unde înconjurat de părinții slujitori ai acestei biserici a săvârșit Sfânta Liturghie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a ținut și un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa Evanghelică rânduită de biserică a se citi astăzi, în duminica a XVI-a după Rusalii.

„Nu contează câți talanți a primit fiecare dintre noi, pentru că „darurile sunt felurite, dar același Duh. Și felurite slujiri sunt, dar același Domn. Și lucrările sunt felurite, dar este același Dumnezeu, care lucrează toate în toți” (I Corinteni 12,4-6). Important este să nu irosim darurile primite, ci să lucrăm „ca slujitori ai lui Hristos, făcând din suflet voia lui Dumnezeu, slujind cu bunăvoință, ca și Domnului, și nu ca oamenilor” (Efeseni 6,6-7). Noi trebuie să ne facem datoria unde ne-a rânduit Dumnezeu. Așa cum slujitorii care au primit cinci, respectiv doi talanți, i-au dublat, tot așa trebuie să procedăm fiecare dintre noi, acolo unde suntem puși. Dumnezeu nu așteaptă de la nici unul dintre noi să schimbăm fața lumii, dar dacă fiecare și-ar împlini bine datoria acolo unde se află, și ar împlini poruncile lui Dumnezeu, pământul ar deveni un adevărat rai terestru”, a spus Preasfinția Sa după cum aflăm de pe site-ul episcopiasalajului.ro.

Duminica viitoare, la 17 februarie 2013, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a XVII-a după Rusalii.

Comentarii Facebook


Știri recente