Duminica a V-a după Rusalii în Protopopiatul Lipova

În duminica a V-a după Rusalii, 24 iulie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Șiștarovăț, Protopopiatul Lipova. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, informează protos Iustin Popovici, Consilier Cultural al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură intitulat ,,Cântarul conștiinței”, Chiriarhul a vorbit despre vrednicia și nevrednicia oamenilor în fața prezenței divine.

Apropierea sau depărtarea de Dumnezeu apare ca o mișcare sufletească înregistrată mereu în obștea creștină. Cântarul conștiinței, desigur că, face pe fiecare membru să socotească pricina procedării într-un fel sau altul; dar numai călăuza duhovnicească poate să statornicească măsura dreaptă ce duce la mântuire, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele paroh Mihai Dohangie a mulțumit Chiriarhului pentru prezenţa în mijlocul credincioșilor din parohia pe care o păstorește.

De asemenea, în partea doua a zilei, Înaltoreasfintitul Părinte Timotei a efectuat o vizită pastorală la biserica parohială ,,Sfântul Ilie” din satul Labașinț. Aici Chiriarhul a oficiat slujba Acatistului Sfântului Ilie și a adresat celor de față un cuvânt de învățătură despre viața și activitatea ocrotitorului lor spiritual.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente