Duminica a V-a din Postul Mare la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului Wentworth-Quebec

În duminica a V-a a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele Doua Americi, inconjurat de un sobor de preoti, a oficiat Sfanta Liturghie arhiereasca la Manastirea de calugari’Acoperamantul Maicii Domnului’ din Wentworth, Quebec, după cum ne-a precizat Ierom. Andrasco Sergiu.

Dupa citirea pericopelor evanghelice , Preasfintia Sa a evidentiat pedagogia cu care Sfintii Parinti au randuit perioada Triodului si totodata exemplul de asceza si cainta al Sfintei Maria Egipteanca pe care Biserica il pune astazi inainte ca pilda de urmat tuturor credinciosilor:

‘Biserica ne intalneste astazi cu chipul Sfanta Maria Egipteanca, in aceasta perioada a anului – Postul cel Mare – tocmai pentru ca impreuna cu amintirea celorlalti mari nevoitori amintiti in duminicile precedente, cum sunt Sf. Ioan Scararul, Sf. Grigore Palama, sa ne fie tuturor, exemplu de asceza, de smerenie, exemplu de ravna spre mantuire.

De ce ni se pune astazi în față o convertire excepțională? Pentru ca, în primul rând, fiecare dintre noi să avem un reper imens în față, pe care să îl urmăm pe măsura noastră. În al doilea rând, pentru ca să nu minimalizăm niciodată efortul ascetic,durerea și chinul, umilința și simțământul neputinței. În al treilea rând, pentru ca să îi credem pe toți apți de mântuire, dacă vor să se despartă de rău și să-L iubească pe Hristos Domnul mai presus de toate.’

Manastirea ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ este situata la o distanta de 60 de km de Montreal si are in plan ca in viitorul apropiat sa demareze lucrarile de constructie a unei biserici ce va corespunde nevoilor pastorale si liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente