Duminica a IX-a după Rusalii la Catedrala din Giurgiu

Duminică, 2 august 2015, în Duminica a IX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Episcopală din Giurgiu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a tâlcuit sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice, citită în cadrul Sfintei Liturghii, în care s-a vorbit despre umblarea pe mare – minunea potolirii furtunii.

Apostolul Petru din evanghelia de duminică, a arătat Preasfinția Sa, ne invită pe fiecare dintre noi să fim „luptători”, chiar dacă viața pare grea la un moment dat; chiar dacă valurile ei sunt năprasnice uneori, încât simțim că ni se sparge „corabia” și suntem în primejdie să ne înecăm; chiar dacă vânturile și furtunile ne înspăimântă, așa cum l-au înspăimântat pe Petru, încat era gata să se scufunde. Apostolul, prin exemplul său și, mai ales, prin ajutorul primit din partea lui Dumnezeu, ne arată tuturor că trebuie să știm să-I cerem ajutor. Să întindem mâna, așa cum a făcut-o Petru, și milostiv și bun va fi Domnul ca să răspundă acestei chemări a noastre, să ne asculte, să ne ridice de acolo de unde, poate, la un moment dat în viață, ni se pare că nu ne mai putem ridica.

La final, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți ca în aceste zile de post dinaintea Praznicului Adormirii Maicii Domnului să înalțe rugăciuni Preacuratei Fecioare, să săvârșească fapte de milostenie și să se pregătească prin spovedanie pentru împărtășirea cu Sfintele Taine.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la icoana Sfântului Paisie Aghioritul și la icoana Sfintei Mucenițe Paraschevi, primite în dar de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, de la Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghios, Mitropolit de Kytros, Katerini și Platamonas.

Comentarii Facebook


Știri recente