Duminica a III-a după Sfintele Paști, în biserica Parohiei Velea, Protopopiatul Mihăilești

La 26 aprilie 2015, în Duminica a III-a după Sfintele Paști, în biserica Parohiei Velea, Protopopiatul Mihăilești, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat o slujbă de sfinţire a lucrărilor săvârşite la sfântul lăcaş, după incediul din toamna anului 2008.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, au fost aduse spre închinare fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Slujba de sfinţire a fost urmată de săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, într-o atmosferă de aleasă sărbătoare.

În cadrul cuvântului de învăţătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii a III-a după Sfintele Paşti. Această pericopă, a arătat Preasfinţia Sa, ne pune în faţă purtarea plină de devotament a femeilor sfinte care L-au slujit pe Domnul atât înainte, cât şi după moartea şi Învierea Sa. Femeile mironosiţe reprezintă icoana tuturor femeilor credincioase din Biserică, a femeilor virtuoase din trecutul Bisericii şi al neamului nostru, care prin credinţa, curajul şi jertfelnicia lor au devenit muceniţe, mărturisind pe Hristos Cel răstignit şi înviat, a încheiat Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie.

Pentru întreaga activitate desfăşurată, PC. Pr. Valentin Velicu, parohul parohiei Velea fost hirotesit iconom stavrofor.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit Taina Botezului pentru fiul Părintelui Valentin Velicu, care a primit numele de George Justinian. Cu acest prilej, ierarhul a ţinut să evidenţieze importanţa duhovnicească a Tainei Sfântului Botez care înnoieşte spiritual pe cel botezat prin harul Sfintei Treimi. Taina Sfântului Botez reprezintă poarta de intrare în creştinism prin care se realizează comuniunea deplină între credincios şi harul Duhului Sfânt, a încheiat ierarhul.

De asemenea, Chiriarhul a felicitat pe părintele Valentin Velicu şi pe doamna preoteasă Ileana Velicu, cu prilejul acestui moment important al încreştinării fiului lor. Preasfinţia Sa a oferit naşei noului botezat, doamnei Georgeta Roxana o icoană cu chipul Maicii Domnului, iar părintelui Valentin Velicu o icoană cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul, Monografia Catedralei Episcopale şi Monografia Schitului Găiseni.

Credincioşii prezenţi au primit din partea Ierarhului, iconiţe cu chipul Sfântului Gheorghe şi Pastorala la Învierea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente