Duminica a II-a din Postul Mare la Biserica „Domniţa Bălaşa” din Capitală

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a II-a din Postul Mare, 27 martie 2016, la Biserica Domniţa Bălaşa – Paraclis Patriarhal din Bucureşti.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a transmis credincioşilor că textul evanghelic de astăzi ne atrage atenția asupra unor calități sufletești necesare fiecărui credincios, dar şi cât de importantă este credinţa pentru mântuirea omului.

„Daca vom privi către cel paralizat pe de-o parte, dar și către cei  patru prieteni ai săi, vom descoperi la ei câteva calități deosebite. Pe de-o parte, vom găsi ceva ce este esențial  în viața omului. Vom găsi credința în Dumnezeul cel Veșnic, în Dumnezeul cel Milostiv şi Atotputernic”, a mărturist Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul.

De asemenea, Preasfinţia Sa a mai subliniat faptul că prin taina iertării păcatelor ne este dăruită vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti.

„Dincolo de această valoare deosebită a credinţei care poate muta munţii şi care săvârşeşte minuni, Mântuitorul Iisus Hristos ne spune astăzi un adevăr care este grăitor prin sine însuşi. Faptul că neputinţele noastre trupeşti, păcatele pe care le săvârşim pot să aducă  asupra noastră boală. Boală a trupului, dar şi a sufletului care se vindecă mai greu. Dar orice boală se poate vindeca şi vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti este dăruită nouă  prin Taina iertării păcatelor, iar Iisus Hristos în calitate de Dumnezeu Adevărat ne iartă păcatele”, a arătat Episcopul-vicar patriarhal.

Ctitorie a fiicei Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, Domnița Bălașa, locașul de cult este unul dintre cele mai frumoase și impunătoare din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente