Duminica a doua din Postul Mare la parohia „Buna Vestire” din Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat duminică, 27 martie 2016, Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Buna Vestire” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a vorbit despre fundamentul mântuirii noastre, început prin praznicul Bunei Vestiri și prin asumarea de către Maica Domnului a misiunii la care a fost chemată, acceptul ei constituind „începutul mântuirii noastre”. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie credincioși Bisericii și să devină astfel moștenitori ai Împărăției Celei veșnice.

Totodată, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia în diacon a tânărului teolog Ciorîcă Gabriel, pe seama bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din cadrul Mănăstirii Crișan.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Marius Ghidarcea, paroh al bisericii „Buna Vestire” și consilier economic în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie, în numele întregii comunități, pentru bucuria de a sluji Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor deveni.01 02

 

Comentarii Facebook


Știri recente