Duminica a 5-a din Postul Mare, la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Credincioşii buzoieni au participat în număr mare, duminică, 29 martie 2015, la slujba de la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date Corala „Nicolae Lungu“ a Catedralei patriarhale din Bucureşti, după cum ne-a transmis Dragoş Olteanu.

„Cred că sunteţi în asentimentul nostru să le adresăm mulţimiri, întrucât au fost prezenţi pentru a treia oară în această catedrală, o dată la sfinţirea ei, în anul 2009, a doua oară pe 10 martie 2013, la întronizarea noastră ca Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, şi iată, acum, a treia oară, la iniţiativa părintelui Stelian Ionaşcu. S-a dorit un schimb de experienţă, ceea ce este foarte frumos şi benefic de ambele părţi, şi pentru credincioşii din Buzău, şi pentru cei de la Catedrala patriarhală, deoarece, în această zi, corala noastră mai tânără «Neagu Ionescu» a cântat la Sfânta Liturghie în Catedrala «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena» din Bucureşti. Este foarte important să arătăm cooperarea şi întrajutorarea şi în această manieră, să dovedim că suntem fraţi între noi, să ducem peste tot mărturia că suntem una în Hristos şi că muzica bisericească este aceeaşi în întreaga Biserică Ortodoxă Română, indiferent de provincia în care se află credincioşii“, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Pentru că ne aflăm în perioada Postului Sfintelor Paşti, mulţi copii şi credincioşi s-au împărtăşit, în cadrul Sfintei Liturghii, cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a oferit părintelui Stelian Ionaşcu, dirijorul coralei Catedralei patriarhale, o icoană cu chipul Sfântului Mucenic Sava de la Buzău.

Comentarii Facebook


Știri recente