Duminica a 29-a după Rusalii în Parohia Jimbolia

În Duminica a 29-a după Rusalii, 17 ianuarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efecutat o vizită pastorală în Parohia Jimbolia, din cadrul protopopiatului Timișoara I, informează site-ul oficial al Eparhiei. Aici a fost întâmpinat de Pr. Petru Alexa, parohul bisericii cu hramul “Buna-Vestire”, de primarul orașului, de oficialitățile locale ale Poliției de Frontieră și Poliției Locale, precum şi de credincioșii parohiei, prezenți în număr mare.

În cuvântul de învățătură adresat enoriașilor parohiei Jimbolia, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat mesajul central care se desprinde din Evanghelia de la Luca, cap. 17, unde se vorbește despre vindecare celor 10 leproși, și unde doar un singur lepros se întoarce și mulțumește Domnului pentru binele ce i L-a făcut. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a arătat că mesajul Domnului nostru Iisus Hristos este mereu actual pentru fiecare generație de oameni. Într-un limbaj metaforic Părintele Mitropolit a spus că pe lângă cei 10 leproși pe care îi amintește Scriptura mai este unul, care ne reprezintă pe fiecare dintre noi, credincioșii, cei care suntem angajați pe calea mânturii, și pentru care recunoștiința este o virtute de seamă în viața duhovnicească.

Mesaj de pace și liniște pentru credincioși

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, a adresat un mesaj de pace și liniște credincioșilor prezenți la biserică, în contextul depistării a unui grup de 60 de imigranți, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia în noaptea de vineri spre sâmbătă. “Le-am transmis credincioșilor un cuvânt de linişte şi de pace, și le-am spus că autorităţile de la frontieră s-au comportat frumos şi exemplar, cu cei care au venit; aceștia nu au fost bruscaţi, ci au fost primiţi cum se cuvine, conform regulamentelor de frontieră și i-am felicitat pe cei de la Frontieră pentru modul în care s-au comportat în acest context. Toţi cei 60 de imigranţi, la ora actuală, au părăsit judeţul Timiş şi sunt într-un adăpost dintr-un alt judeţ, unde se fac formalităţile pentru a pleca mai departe. Astfel, imaginea României este una bună, iar noi românii arătăm că suntem un popor care înţelege ce înseamnă suferinţa şi necazul celor care-şi părăsesc ţara” a declarat Înaltreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Biserica este pregătită să ajute

Mitropolitul Banatului a îndemnat autorităţile locale ca, în cazul în care se vor mai confrunta cu astfel de situații, să apeleze la ajutorul Bisericii şi al enoriaşilor. „Având în vedere că este iarnă şi frig, dacă autorităţile de frontieră vor, să solicite sprijin preotului pentru a oferi haine. Biserica nu are provizii adunate, dar este pregătită să ajute. Apelull-am lansat sutelor de credincioşi, care au fost prezenţi la slujbă, că dacă va apărea un alt val de imigranţi, să se mobilizeze. Le-am spus şi autorităţilor că, dacă au nevoie de sprijin, să ceară ajutor de la preot şi vor fi ajutate cu tot ce se poate, fără rezervă. Dacă, cumva, o să apară mame cu copii mici în braţe, un prim ajutor cu necesarul de lapte praf va fi asigurat” a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente