Duminica a 21-a după Rusalii: PS Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Giurgiu

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat duminică, 16 octombrie 2016, Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfinţii Martiri Brâncoveni din municipiul Giurgiu.

În cuvântul rostit  Episcopul Giurgiului a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda Semănătorului,informează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.

În Evanghelia de astăzi îl vedem pe Semănătorul semănând sămânţa cuvântului Său în ogorul inimilor omenenilor, însă din nefericire, unii creştini sunt nepăsători faţă de învăţătura sfântă, alţii au inimi de piatră, încât sămânţa se usucă, iar alţii sunt copleşiţi de spinii grijilor lumeşti care înăbuşă cuvântul, dar sunt și unele inimi evlavioase care în pământul cel bun păstrează cuvântul şi-l fac să rodească, a sublinitat Preasfinția Sa

De asemenea, ierarhul a amintit şi despre contribuţia deosebită a Sfinţilor Părinţi participanţi la Sinodul VII Ecumenic de la Niceea din anul 787.

La final, Preasfinția Sa a oferit preoţilor slujitori mai multe cărţi de cult, iar credincioșilor prezenți iconițe și revista Familia Ortodoxă.

Totodată, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a binecuvântat grupul de pelerini, condus de părintele Ștefan Lucian, parohul bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni, care în zile următoare vor efectua un pelerinaj la o parte din aşezămintele monahale din Sfântul Munte Athos.

Comentarii Facebook


Știri recente