Drepturi pentru parohiile românești din Spania

Spania a recunoscut statutul de personalitate juridică pentru primele 68 de parohii ortodoxe române înființate pe teritoriul acestei țări. Hotărârea vine în urma unui proces demarat în anul 2009.

„Aceste 68 de parohii acum își vor putea deschide un cont, vor avea personalitate juridică, și vor beneficia de drepturile pe care orice altă asociație sau fundație din Spania le obține în urma obținerii personalității juridice. S-au depus dosarele și cererea pentru recunoașterea oficială doar pentru 68de parohii. În schimb, urmează tranșa a doua de încă 14 parohii care cu siguranță vor fi recunoscute de către statul spaniol până în luna noiembrie a acestui an”, a declarat pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei a fost înființată în anul 2007 și recunoscută de statul spaniol anul acesta, în luna aprilie. În prezent, în această eparhie slujesc 97 de preoți români.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…