Drapelul a fost arborat în bernă la Turnu Severin

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită și la Drobeta Turnu Severin. Marți, 25 iunie, începând cu ora 18.00, Garda Drapelului, formată din 7 cadre militare, a participat la coborârea drapelului de pe catarg și introducerea acestuia pentru sfințire în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

După acest moment, drapelul a fost depus în incinta Prefecturii județului Mehedinți.

Pe 26 iunie, de la ora 10.00, Garda de Onoare și blocul de defilare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, au participat la ceremonialul militar din fața Prefecturii (Piața Drapelului), care s-a încheiat cu o paradă militară.

Drapelul a fost binecuvântat cu Sfânta Cruce de către Pr. Nicolae Gigină, delegat de Centrul Eparhial din municipiu.

Expresia patriotismului și respectului față de simbolul național a fost dată de sărutarea drapelului de către oficialitățile prezente, în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor de stat, ultimul fiind Comandantul garnizoanei.

După semnalul de ridicare a drapelului s-a intonat vocal-instrumental imnul de stat, apoi cei prezenți au asistat la defilarea Gărzii de Onoare.

În semn de respect față de victimele accidentului care a avut loc zilele trecute în Muntenegru, drapelul național a fost arborat în bernă.

Drapelul de luptă este simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare. El evocă trecutul glorios de lupta al poporului român pentru libertate națională și tradițiile de luptă ale unității, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…