Dr. Ionuț Tudorie a fost numit decan academic al Institutului Sf. Vladimir din New York

Institutul Teologic Ortodox Sf. Vladimir din New York (SVOTS) l-a numit pe Dr. Ionuț-Alexandru Tudorie în poziția de decan academic, informează site-ul oficial al instituţiei.

Consiliul Director al instituţiei l-a ales pe Dr. Tudorie, în data de 18 iulie 2018, după ce Comitetul de căutare pentru un nou decan academic a restrâns lista candidaților la două nume. Acest anunț încheie un proces de căutare complex care a fost demarat la începutul anului universitar 2017-2018.

„Fără nici o îndoială, Dr. Tudorie aduce cu sine abilități și realizări extraordinare care vor fi puse în beneficiul institutului în mod substanțial,” a spus Pr. Chad Hatfield, Președintele SVOTS.

Dr. Tudorie a predat până de curând Istorie bisericească universală și Istorie bizantină la Universitatea din București. El aduce la SVOTS expertiză în domeniul Istoriei bisericești universale, al Studiilor bizantine și al Patrologiei, precum și multiple competențe lingvistice.

„Importanta istorie de optzeci de ani a Institutului Teologic Ortodox Sf. Vladimir alături de multitudinea de profesori remarcabili, printre care părinții George Florovsky, John Meyendorff și Alexander Schmemann, care au modelat cercetarea teologică în domeniile lor de studiu, determină orice teolog să își dorească să calce pe urmele acestora” a spus Alexandru Tudorie.

„Din acest motiv”, a adăugat Alexandru Tudorie „mă simt binecuvântat și îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru șansa de a mă alătura acestei instituții renumite de educație și formare ortodoxă.”

Ionuţ Alexandru Tudorie

Ionuț Alexandru Tudorie, în vârstă de 41 de ani, este membru al Bisericii Ortodoxe Române. El este doctor în domeniile Teologie și Istorie la Universitatea din București.

În plus, a fost directorul a două importante proiecte de cercetare academică, secretar al Catedrei de Teologie Istorică și membru în cadrul Comisiei de Calitate a Educației la Universitatea din București.

Studiile sale au fost susținute financiar de mai multe instituții de cercetare prestigioase la nivel internațional: Netherlands Institute for Advanced Study, Dumbarton Oaks Research Library and Collection, New Europe College, Woodrow Wilson International Center for Scholars, Academia Română, Consiliul Național pentru Cercetare Științifică și Institutul de Cercetare (Secția Științe Umaniste) al Universității din București.

Lista publicațiilor și CV-ul Dr. Tudorie pot fi accesate aici.

Institutul Teologic Ortodox Sf. Vladimir

Procesul de căutare a unui nou decan academic la SVOTS a început în toamna anului 2017

Dr. Tudorie devine primul decan academic al Institutului Teologic Ortodox Sf. Vladimir sub noua formă de conducere a instituției care a fost adoptată în anul 2016.

Noua poziție diferă de cea de dinaintea adoptării noii forme de conducere. Decanul academic va funcționa ca responsabil academic principal, având în sarcină în special conducerea și supravegherea cadrelor didactice și a activităților academice ale facultății, sub coordonarea președintelui.

„Cu această nouă structură în funcțiune, în urma numirii Dr. Tudorie”, a adăugat Pr. Chad Hatfield, „Institutul Teologic Ortodox Sf. Vladimir se află în măsură să accelereze planurile de creștere semnificativă, în asociere cu Vision 2020 (un proiect de modificare a curriculum-ului academic), care vor conduce spre o nouă etapă în învățământul teologic de rang universitar din America de Nord.”

IPS Mitropolit Nicolae l-a felicitat pe Dr. Ionuț Tudorie pentru această numire și și-a exprimat speranța unei și mai strânse colaborări între SVOTS și Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi pentru selectarea candidaților la slujire în Mitropolie.

Foto credit: Alexandru Popovici/SVOTS

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…