Două parohii bucureştene sprijină beneficiarii Centrului pentru copii „Sf. Stelian” din Urlați

Beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sfântul Stelian” din Urlați au primit sprijin material din partea a două parohii bucureştene, miercuri, 30 martie 2022.

Parohia „Sf. M. Mc. Mercurie” din Protoieria Sector 3 Capitală și Parohia „Sf. Vasile cel Mare” – Cotroceni din Protoieria Sector 6 Capitală au oferit alimente, haine, produse de curățenie și igienă.

Darurile au fost acordate prin intermediul Pr. Marius-Mihail Lepădatu şi Pr. Răzvan-Florin Lichi de la Parohia Sf. Mercurie şi Diac. Cristian-Mihail Zamfir de la Parohia Sf. Vasile cel Mare-Cotroceni.

„Puţina bucurie oferită copiilor ocrotiți de Sfântul Cuvios Stelian prin acordarea acestor daruri ne responsabilizează ca acest gest să devină un program filantropic menit să acopere cât mai mult din necesitățile acestora”, a declarat la încheierea acţiunii Pr. Răzvan-Florin Lichi.

Centrul Sf. Stelian

Centrul a fost inaugurat în anul 2013 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și funcționează sub egida Fundației „Bucuria Ajutorului” – filiala Urlați. După mai multe lucrări de extindere și modernizare, Centrul de zi pentru copii „Sfântul Stelian” din Urlați a fost sfinţit de Patriarhul României în a doua zi de Crăciun 2021.

Centrul oferă servicii de tip after-school, meditaţii şcolare şi consiliere pentru 35 de copii din zona Urlați, care provin din familii cu dificultăţi financiare, monoparentale şi cu mulţi copii. Pentru copiii şcolari, pe tot parcursul anului şcolar copii beneficiază de hrană caldă, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării. Centrul desfăşoară şi activităţi extraşcolare, precum concursuri de şah, pictură, desen.

Mai multe informații despre facilitățile oferite de Centrul de zi pentru copii „Sf. Stelian” – Urlați, aici.

Foto credit: Parohia Sf. M. Mc. Mercurie

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente