Două asociaţii caritabile s-au alăturat Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române

Două asociații caritabile din Episcopia Maramureșului și Sătmarului s-au alăturat de joi Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Evenimentul a avut loc în timpul Adunării generale a Federației Filantropia, găzduită de Centrul de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală.

„Federația Filantropia reunește de astăzi 24 de organizaţii nonguvernamentale cu caracter social, toate furnizori de servicii sociale acreditate conform legii, dar care îşi desfăşoară activitatea cu binecuvântarea eparhiilor din care fac parte”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada și membru în Consiliul director al Federației.

Reprezentantul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Arhim. Ioachim Tomoiagă, a menţionat că „este o zi istorică” pentru eparhie şi a numit noii membri: Asociaţia Filantropia maramureşeană şi Asociaţia Sfântul Iosif Mărturisitorul.

Federația Filantropia este o organizație nonguvernamentală care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Organizațiile membre acoperă ca arie de acțiune toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Acestea acordă asistență pentru diverse categorii de beneficiari.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente