#Dostoievski200, la Iași | Doxologia publică „Marele Inchizitor. Dostoievski în lecturi teologico-filosofice”

Marți a început Proiectul cultural „#Dostoievski200 – Zilele marelui scriitor rus la Iași” prin care se celebrează 200 de ani de la nașterea marelui clasic al literaturii universale.

Evenimentele au loc în perioada 02-14 noiembrie la Palatul Culturii.

#Dostoievski200 a debutat marți cu vernisajul expoziției eveniment „Viața și opera lui Dostoievski”, de la Muzeul „Dostoievski” din Sankt Petersburg.

Programul cuprinde și proiecții de film – în sala „Ștefan Procopiu” din cadrul palatului. În data de 10 noiembrie, de la ora 14.30, se va viziona filmul „Idiotul”, pe 11 noiembrie, tot de la 14.30, va avea loc proiectarea filmului „Umiliți și obidiți”, iar vineri, 12 noiembrie, la aceeași oră, se va viziona „Nopți albe”. Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Marele Inchizitor. Dostoievski în lecturi teologico-filosofice”

Chiar în ziua de naștere a marelui scriitor rus, 11 noiembrie, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va lansa „Marele Inchizitor. Dostoievski în lecturi teologico-filosofice”. Lucrarea este tradusă de Leonte Ivanov, care semnează prefața, notele şi comentariile. Cartea cuprinde discursuri și lucrări scrise de Konstantin Leontiev, Vladimir Soloviov, Vasili Rozanov, Serghei Bulgakov,  Nikolai Berdiaev, Dmitri Merejkovski, Semion Frank și Nikolai Losski.

Sursă foto: Facebook / Casa Rusă din București

Comentarii Facebook


Știri recente