„Dor de tradiție“: 32 de tineri au învățat arta cusutului tradițional

În perioada 26-28 septembrie 2016, 32 de tineri ieșeni au participat la atelierul Dor de tradiție. Evenimentul ce a avut loc la Colegiul Sfântul Nicolae din Iași a fost organizat de Asociaţia Familia Tradiţională, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, notează site-ul doxologia.ro.

Pe parcursul celor  trei zile, participanţii au fost iniţiaţi în arta cusutului tradiţional şi au descoperit semnificaţia diferitelor motive tradiţionale care se regăsesc în straiele populare.

Ne bucurăm că acest proiect a fost foarte bine primit încât numărul de participanţi s-a dublat faţă de cât era preconizat, fapt ce arată până la urmă o sete a tinerilor pentru lucrurile frumoase, pentru tradiţie, pentru familie. Sperăm ca până la finalul celor trei ateliere, adică până în februarie 2017, să realizăm cu toţii mici opere de artă, care, sperăm noi, vor fi expuse, a declarant Eugen Gazzi, director Asociaţia Familia Tradiţională.

Tinerii au avut la îndemână materiale de studiu, albume, precum și de modele. De asemenea, participanții au beneficiat de sfatul şi îndrumarea meşterilor populari de la Asociaţia Ciurbeştenii Iaşi.

M-a impresionat această experienţă pentru că am văzut tineri interesaţi, pasionaţi şi chiar talentaţi în arta cusutului tradiţional“, a declarat Eugenia Stan, preşedinte al Asociaţiei Ciurbeştenii Iaşi

Atelierul de cusut tradiţional s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani şi s-a bucurat de un grup de participanţi diversificat, compus din fete şi băieţi, de diferite vârste şi cu ocupaţii diferite.

Proiectul Dor de tradiţie are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor populare şi a valorilor tradiţionale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la cunoaşterea tradiţiilor populare din cadrul familiei autentice româneşti.

Comentarii Facebook


Știri recente