Donații pentru construirea Așezământului Sfântul Onufrie, Mănăstirea Florești

Copiii orfani sau aflați în dificultate pot fi sprijiniți prin donațiile pentru construirea Așezământului Social „Sfântul Onufrie” de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Florești, județul Cluj. Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie” înființată anul acesta, pe 14 mai, are în vedere construirea unor case de tip familial pentru ocrotirea copiilor aflați în dificultate. Proiectul prevede construirea a patru corpuri de cazare de tip unifamilial și un corp multifuncțional, toate acestea pe un teren donat de Mănăstirea din Florești, informează „Ziarul Lumina”.

În prezent, prima casă este ridicată până la nivelul acoperișului, iar cea de-a doua se află la nivel de fundație. Pentru continuarea lucrărilor, Asociația are nevoie de sprijinul celor care doresc să ajute la edificarea acestui așezământ pentru copii, după cum a precizat Teodora Cecilia Angelescu, membru fondator al Asociației Filantropice „Sfântul Onufrie” și membru în consiliul director.

În acest sens, marți, 1 octombrie 2013, când Biserica Ortodoxă va sărbători Acoperământul Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii din Florești, va fi inițiată o campanie de informare și strângere de fonduri prin SMS. Doritorii vor putea dona prin acest sistem 2 euro, trimițând SMS la numărul 8864. Campania de strângere de fonduri prin SMS se va derula până în data de 10 ianuarie 2014.

Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”, cu spijinul altor instituții, va organiza și o serie de spectacole caritabile, plata intrării reprezentând o donație pentru Așezământul Social „Sfântul Onufrie” – Case de Tip Familial pentru Ocrotirea Copiilor aflați în Dificultate. De asemenea, potrivit Teodorei Angelescu, se mai pot face donații constând în obiecte, mobiliere, cărți, îmbrăcăminte sau încălțăminte, sau în bani.

Piatra de temelie a așezământului social a fost pusă de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în data de 13 iunie. Complexul social va cuprinde patru case de tip familial, care vor gazdui, fiecare, aproximativ 10 copii, care sunt separați temporar sau definitiv de părinți.

Comentarii Facebook


Știri recente