Donare de sânge: Protoieria Sector 6 s-a alăturat Campaniei „6 pentru viață”

Peste 100 de preoți și credincioși din cuprinsul Protopopiatului Sector 6 Capitală s-au alăturat luni inițiativei Primăriei Sectorului 6 București și au donat sânge în cadrul Campaniei „6 pentru viață”.

Acțiunea s-a desfășurat la Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

„Preoții și credincioșii Protoieriei Sector 6 sunt alături de cetățenii aflați în suferință. Nu suntem la prima acțiune de acest gen”, a subliniat Pr. Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6, amintind de Campania Patriarhiei Române Donează sânge, salvează o viață!

Pr. protopop a evidențiat faptul că Centrul de Sănătate Sf. Nectarie oferă toate condițiile optime pentru a primi donatorii care doresc „din dragostea lor, din jertfa lor, să aducă bucurie, sănătate și speranță celor aflați în suferință”.

Pr. Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6. Foto: Basilica.ro

Lucian Popa, directorul executiv al Centrului Sf. Nectarie din Sectorul 6 a apreciat gestul întrucât pe timpul verii numărul donatorilor scade.

„Ne bucurăm că Protoieria Sector 6 a venit în sprijinul nostru aducând alături de noi donatori din parohii”, a spus Lucian Popa potrivit Trinitas TV.

Campania este menită să sensibilizeze opinia publică cu privire la criza de sânge din România. Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin Campania națională „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Din 2013 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge.

Cei care donează, pe lângă faptul că dau o şansă la viaţă celor aflați în stare critică, beneficiază de câteva avantaje: o zi liberă de la serviciu, 7 tichete valorice pe baza cărora îşi pot cumpăra alimente, decontarea cheltuielilor de transport şi analize medicale gratuite.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente