Părintele Patriarh Daniel a sfinţit Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” din Bucureşti

Patriarhul Daniel a sfinţit marţi Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie din Bucureşti. Protoieria Sector 6 Capitală a contribuit la dotarea instituţiei medicale.

Centrul se adresează cetăţenilor din sectorul 6, dar în mod special persoanelor cu o situaţie materială fragilă pentru care va oferi servicii medicale de specialitate subvenționate integral sau parțial, în funcție de venituri.

La momentul inaugural au fost prezente numeroase oficialităţi locale:

  • Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea
  • Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu
  • Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC Sector 6), Gabriela Schmutzer.

În cuvântul rostit, Patriarhul a subliniat că două din obiectivele majore ale conlucrării dintre DGASPC Sector 6 şi Protoieria Sector 6 Capitală sunt alinarea suferinţelor celor bolnavi prin asistenţă spirituală, dar şi prin sprijinirea actului medical, precum şi susţinerea educaţiei în rândul copiilor şi tinerilor lipsiţi de posibilităţi materiale.

Pe lângă misiunea ei principală care priveşte mântuirea credincioşilor, Biserica depune eforturi, împreună cu personalul medical, pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi, dovadă fiind cele 45 de instituţii medicale şi farmaceutice care funcţionează în prezent în Patriarhia Română, dar şi sprijinul pe care îl acordă actului medical, mai ales prin campaniile Donează sânge, salvează o viaţă şi Sănătate pentru sate, a adăugat Preafericirea Sa.

Patriarhul Daniel a oferit mai multe distincții celor care au contribuit la finalizarea și implementarea acestui proiect.

Doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, şi Doamna Gabriela Schmutzer, Directorul General al DGASPC Sector 6, au primit Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru mireni a fost acordat Domnului Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6. Doamnei Mihaela Drăgoi, Șef Birou Comunicare DGASPC Sector 6, i-a fost înmânată Diploma Omagială Justinian Patriarhul cu medalie.

Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru clerici i-a revenit Pr. paroh Ștefan Buchiu de la Parohia Militari I, Protoieria Sector VI Capitală, iar Pr. Costel Burlacu, Protopopul Protoieriei Sector 6 Capitală, a primit Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur.

Biserica sprijină sistemul medical din România. Părintele Protopop Costel Burlacu a evidenţiat această grijă a Bisericii faţă de oameni.

Implicarea Bisericii în dotarea acestui spital, prin contribuția parohiei Militari I, dovedește faptul că Biserica nu rămâne indiferentă la suferința aproapelui și se îngrijește atât de partea trupească, cât și de partea sufletească a păstoriților ei. Mulțumim Părintelui Patriarh Daniel pentru părinteasca grijă, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru buna colaborare, precum și tuturor ostenitorilor care au contribuit la implementarea acestui proiect, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Pr. Costel Burlacu, Protopopul Protoieriei Sector 6 Capitală.

La final, Primarul General al Capitalei a mulţumit Patriarhului Daniel pentru binecuvântare.

Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie asigură la nivelul Sectorului 6 un sistem de servicii sociale şi medicale cu un caracter proactiv, cu o abordare integrată a nevoilor persoanei, în relaţie cu situaţia socio-economică, starea de sănătate, nivelul de educaţie şi mediul social de viaţă al acesteia.

Instituţia medicală reprezintă proiectul DGASPC Sector 6. În baza parteneriatului dintre Protoieria Sector 6 Capitală şi DGASPC Sector 6, Protoieria a sprijinit dotarea a două cabinete stomatologice din cadrul Centrului.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente