„Doinitorul nepereche Achim Nica trebuie comemorat în fiecare an, nu în altă parte, ci aici în Betleemul său”

Achim Nica

„Doinitorul nepereche Achim Nica trebuie comemorat în fiecare an, nu în altă parte, ci aici în Betleemul său, pentru că el s-a născut aici și a trecut la cele veșnice tot aici la Obreja la vârsta de 82 de ani după ce a urcat pe marile scene ale țării noastre”, a spus marți Episcopul Lucian al Caransebeșului.

Episcopul Caransebeșului a oficiat o slujbă de pomenire pentru Achim Nica în biserica din satul natal al cântărețului, unde acesta și-a arătat dragostea față de cântarea bisericească.

„Maestrul Achim Nica a fost un om credincios, un iubitor al bisericii lui Hristos și un neîntrecut cântăreț de strană în Biserica Sfinții Apostoli din Obreja. Așadar, l-am pomenit și l-am cinstit pe cel care a iubit nu numai doina din Banat și cântările populare din această zonă, ci a iubit cu toată ființa lui cântarea bisericească”.

„A fost un om al bisericii, un mărturisitor al evangheliei lui Hristos și un iubitor al satului românesc, al portului și graiului bănățean”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Achim Nica. ©Episcopia Caransebeșului

După slujbă, la Căminul cultural din Obreja s-a desfășurat a 7-a ediție a Festivalului Achim Nica.

Au urcat pe scena Căminului cultural mai multe ansambluri bănățene și soliști de renume din această zonă etnografică, printre care Ramona Vița și Petrică Moise.

Pentru mai multe detalii și fotografii de la eveniment consultați site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente