Doi ierarhi au sfinţit biserica schitului din Codăeşti

sfintire_schit_codaesti_-_foto_silviu_cluci_export_1210_site

Episcopul Huşilor şi Episcopul ales de Bălţi au sfinţit luni, 28 mai, biserica schitului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Codăeşti, Vaslui, informează site-ul oficial al Eparhiei Huşilor. 

În omilia de după slujba de sfinţire a bisericii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a explicat principalele momente ce alcătuiesc această rânduială.

Episcopul Huşilor a afirmat că prin zidirea bisericii, credincioşii aduc un dar lui Dumnezeu din jertfa muncii lor, iar prin sfinţire Dumnezeu oferă această biserică oamenilor pentru a-şi găsi liniştea şi mântuirea sufletului.

Cuvântul din cadrul Liturghiei a fost rostit de Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop ales de Bălţi, care a evidenţiat faptul că Duhul Sfânt modelează fiinţa omului şi îi curăţă sufletul de păcat aşa cum focul curăţă fierul de rugină.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oferit Diploma de vrednicie părintelui stareţ Ştefan Guşă şi l-a felicitat pentru efortul depus în construirea lăcaşului de cult.

Preasfinţitul Antonie i-a oferit părintelui stareţ, în mod simbolic, o candelă în care „să ardă untdelemn ca jertfă adusă lui Dumnezeu pentru refacerea unităţii poporului român” .

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente