Documentele Sfântului și Marelui Sinod au fost publicate la Editura Basilica

Documentele oficiale ale Sfântului și Marelui Sinod din Creta au fost publicate recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

În urmă cu aproape trei ani, în perioada 16-26 iunie 2016, s-a desfășurat în insula Creta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a Bisericii Ortodoxe: Sfântul și Marele Sinod.

Volumul cuprinde hotărârile luate în cadrul Sfântului și Marelui Sinod, traduse în limba română, cu scopul de a prezenta publicului, în mod clar, ceea ce s-a discutat.

Totodată, aceste documente sunt însoțite de o amplă Notă editorială ce conține informații cu privire la demersurile pentru convocarea sinodului, conținutul documentelor adoptate, precum și mărturii referitoare la receptarea acestora în Biserica Ortodoxă Română.

Lucrarea este un instrument academic pentru teologi și poate fi de folos în receptarea și înțelegerea corectă a evenimentului care a provocat unele reacții negative și controverse.


Traducerea documentelor oficiale a fost realizată de Aurelian-Nicolae Iftimiu, directorul Agenției de știri Basilica.

Documentele integrale sunt disponibile și online pe basilica.ro, atât în limba română, cât și în engleză. De asemenea, Agenția de știri a Patriarhiei Române vă pune la dispoziție Broșura „Despre Sfântul și Marele Sinod din Creta. Întrebări și răspunsuri”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente