Distincții pentru coordonatorii unui volum omagial dedicat Patriarhului României și publicat în Germania

Pr. conf. dr. Sorin Șelaru și prof. dr. Daniel Munteanu, coordonatorii unui volum omagial dedicat Patriarhului României și publicat anul acesta în Germania, au fost premiați vineri la Reședința Patriarhală.

Patriarhul Daniel le-a conferit Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)”, recent instituit de Sfântul Sinod.

Volumul în discuție este un omagiu adus Patriarhului Daniel la împlinirea vârstei de 70 de ani și se intitulează „Holding fast to the Mystery of Faith. Festschrift for Patriarch Daniel of the Romanian Orthodox Church” („Păstrând cu fermitate Taina Credinței. Omagiu pentru Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române”).

Lucrarea cuprinde studii de teologie și spiritualitate ale unor personalități marcante ale domeniului teologic internațional – clerici, profesori și teologi, care l‑au întâlnit pe Patriarhul României.

Sursă foto: Editura Brill | Schöningh

Pulicația se dorește a fi un semn de apreciere pentru întreaga activitate spirituală, teologică, misionară și pastorală desfășurată de Patriarhul Daniel. Autori din 15 țări au contribuit cu texte în limbile franceză, engleză și germană.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…