Directorul Bibliotecii Apostolice și al Arhivelor Vaticanului în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 9 decembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Excelența Sa Arhiepiscopul Jean-Louis Bruguès, directorul Bibliotecii Apostolice și al Arhivelor Vaticanului. La întrevedere a mai participat Excelența Sa Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Excelența Sa Arhiepiscopul Jean-Louis Bruguès a mulțumit pentru primire și a subliniat importanța conservării și valorificării fondului de carte și a patrimoniului arhivistic bisericesc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat valoarea incontestabilă a patrimoniului cultural bisericesc și a arhivelor pentru prezentul și viitorul oricărui popor. Patriarhul României a menționat importanța existenței unui cadru legislativ adecvat care să faciliteze accesul cultelor la toate documentele din propriile arhive aflate acum în custodia Statului, inclusiv la cele care privesc proprietățile cultelor confiscate de regimul comunist.

În timpul întrevederii, s-a propus organizarea în comun, la Vatican, de către Patriarhia Română și Biblioteca Apostolică, a unei expoziții de carte și documente care să pună în valoare, pentru o mai bună cunoaștere internațională, istoria, spiritualitatea și cultura ortodoxă românească.

Reprezentantul Vaticanului s-a arătat interesat mai ales de activitatea educațională prezentă a Bisericii Ortodoxe Române, în această perioadă de criză spirituală și economică, când Europa se confruntă cu fenomene ca secularismul, individualismul, sărăcia, migrația etc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat importanța cooperării Bisericilor în promovarea valorilor creștine și afirmarea solidarității cu toți creștinii victime ale violenței în diferite regiuni ale lumii de azi.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente