Directorul Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” a fost hirotesit arhimandrit

Miercuri, 29 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, l-a hirotesit arhimandrit pe părintele Iustin Tănase, directorul Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” și consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al  Centrului Eparhial Suceava.

Aprobată în cadrul Ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 16 decembrie 2021, ridicarea la rangul de arhimandrit a fost oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Așezământului, în prezența copiilor din cadrul centrului, a tuturor ostenitorilor acestuia, precum și a unui numeros sobor de preoți și diaconi.

La final, ierarhul a oferit distincții celor implicați în buna-organizare și desfășurare a activităților Așezământului. Astfel, Înaltpreasfinția Sa i-a oferit arhimandritului Iustin Dragomir, starețul Mănăstirii Bogdana, Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, „pentru remarcabila activitate în slujirea Biserici și Comunității”.

Stavrofora Ecaterina Lichi cea care îndeplinește roul de mamă și psiholog pentru cei aproximativ 130 de copii ai centrului, întrucât a urmat exemplul oferit de „tânărul înțelepțit de Dumnezeu, care și-a îndeplinit cu devotament slujirea sa și și-a fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind-o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt”, a primit Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”.

În același timp, preoții Andrei, Mocanu, Vasile Cruț, Iulian Apopei, Dănuț Bâta de la Așezământul de copii și părintele Ioan Gafița de la parohia Plumbuita-Doroteia au fost hirotesiți iconomi stavrofori.

În încheiere, copiii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” l-au colindat pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, iar arhimandritul Iustin Tănase i-a oferit o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente