Din mesajul de Crăciun al Patriarhului Ecumenic: Pandemia nu afectează relația intimă a credincioșilor cu Hristos

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu subliniază că postul Crăciunului – călătoria către marea sărbătoare a Nașterii în trup a Mântuitorului a fost diferită în acest an în ceea ce privește condițiile exterioare cauzate de pandemie, dar toate aceste lucruri nu afectează relația intimă a credincioșilor cu Hristos.

„Viața noastră bisericească și participarea credincioșilor la sfintele slujbe, precum și pastorația Bisericii și mărturisirea cea dreaptă în lume au fost toate afectate de repercusiunile restricțiilor sanitare. Dar, toate acestea nu afectează relația cea mai intimă a credincioșilor cu Hristos sau credința noastră în providența Sa și devotamentul nostru față de ‹singurul lucru care este necesar› (Luca 10:42)”, subliniază Patriarhul Ecumenic în enciclica de Crăciun – 2020.

Sanctitatea Sa atrage atenția că „în societățile secularizate, Crăciunul și-a pierdut identitatea originală și a fost redus la o sărbătoare a consumului ostentativ și a secularizării, fără urmă de presupunere că în această zi sfântă comemorăm ‹taina veșnică› (Cf. Sf. Maxim Mărturisitorul) al întrupării divine”.

„Astăzi, celebrarea creștină corespunzătoare a Crăciunului este un act de rezistență la secularizarea vieții și la diluarea sau dispariția simțului tainei”, consideră Patriarhul Ecumenic.

Sanctitatea Sa Bartolomeu vorbește în mesajul de Crăciun despre Întruparea Cuvântului ca scop al existenței umane. Totodată, pune în evidență legătura dintre Naștere, Cruce și Înviere.

Sursă foto: Facebook / Patriarhia Ecumenică


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente