Din inima Făgărașului pentru sinistrați

Primăria Municipiului Făgăraș și Protopopiatul Făgăraș au derulat acțiunea ‘Din inima Făgărașului’, în cadrul căreia s-au colectat alimente și haine. Acestea au ajuns la Tulcea și vor fi distribuite mâine, 24 februarie, de reprezentanții Episcopiei Tulcii, în colaborare cu Prefectura Tulcea. Un spărgător de gheață sau un elicopter va facilita accesul la familiile izolate și împărțirea ajutoarelor.

În parohiile din Arhiepiscopia Sibiului au avut loc colecte de ajutoare pentru sinistrații de pe urma căderilor de zăpadă. În cadrul campaniei ‘Din inima Făgărașului’, realizată de Primăria Făgăraș și Protopopiatul Făgăraș, s-au strâns mai bine de trei tone de alimente neperisabile: făină, ulei, zahăr, conserve de carne, conserve de pește, legume conservate, paste făinoase și pâine. De asemenea, s-au adunat și câteva sute de kilograme de cartofi. Alimentele au fost duse cu un microbuz și o platformă către Tulcea. După cum a precizat preotul Marcel Greavu, de la Biserica ‘Sfânta Treime’, s-a ales ca destinație zona Deltei Dunării pentru că aici ajung mai rar ajutoarele din țară și pentru că zăpada și înghețul împiedică desfășurarea obișnuită a vieții.

Ajutoarele de la Făgăraș au sosit la Tulcea

Transportul cu ajutoarele pentru sinistrații din Delta Dunării, venite din partea credincioșilor din Făgăraș, a sosit la Tulcea, unde a fost întâmpinat de o delegație a Episcopiei Tulcii, condusă de Preasfințitul Episcop Visarion. Delegația din Făgăraș a fost condusă de părintele Marcel Greavu, de la Biserica ‘Sfânta Treime’. Preasfințitul Visarion al Tulcii a mulțumit în numele clerului și al credincioșilor tulceni pentru acest gest de solidaritate.

‘Alimentele au fost așezate în lăzi, astfel încât să fie împărțite pe familii. A fost prezent și prefectul județului Tulcea, Vasile Gudu, care ne-a asigurat că va face tot posibilul ca aceste ajutoare să ajungă la familiile din satele izolate. Alimentele au fost duse într-un centru de colectare al Prefecturii Tulcea, deoarece Dunărea este înghețată și accesul la aceste sate a fost imposibil’, a explicat pentru „Ziarul Lumina” părintele Marcel Greavu. Prin colaborarea cu Prefectura Tulcea, reprezentanții Episcopiei Tulcii vor împărți ajutoarele mâine, 24 februarie, printr-o acțiune amplă. Un spărgător de gheață sau un elicopter va facilita accesul la familiile izolate și împărțirea ajutoarelor.

Comentarii Facebook


Știri recente