Din ceea ce au primit de sărbători, copiii Așezământului Sf. Leontie din Rădăuți au dăruit mai departe: 2.000 de pachete

Cei peste 120 de copiii de la Așezământul Sf. Leontie de la Rădăuți au făcut 2.000 de pachete cu alimente și jucării distribuite săptămâna trecută copiilor și vârstnicilor vulnerabili din Bucovina. Bunurile provin din campania de Crăciun a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și din darurile pe care așezământul le-a primit la sfârșit de an.

Așezământul a fost partenerul campaniei de Crăciun din acest an a arhiepiscopei, care a strâns 100.000 de lei pentru 2.000 de beneficiari vulnerabili social. Copiii de la așezământ au făcut pachetele și au donat jucăriile și o parte din alimente. Ei au contribuit și la distribuirea darurilor, alături de reprezentanții arhiepiscopiei.

„În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, copiii încearcă să ajute cât mai mulți oameni aflați în dificultate, copii sau bătrâni”, a declarat pentru Pro TV Maica Ecaterina, psihologul copiilor de la așezământ.

Bătrânii și copiii au primit alimente de bază, ulei, zahăr, orez, cozonac și preparatele tradiționale din carne. Iar copiii au primit, pe lângă alimentele de bază, jucării, haine, rechizite și măști, a adăugat maica.

„Am fost fericită că am putut să fac atâtea pachete pentru foarte mulți copii și bătrâni”, le-a spus reporterilor Maria, o adolescentă de la așezământ.

Altă tânără, Laura, care a crescut la așezământ și acum este studentă la medicină, a declarat:

„În momentul în care am făcut pachetele chiar mi-am amintit de atunci când am fost mică și am avut Crăciunuri în care nu am primit cadouri și a fost așa, cum să zic, o emoție mai mare că am posibilitatea acum de a oferi cuiva care probabil n-o să primească nimic de Crăciun”.

Reacția celor care au primit darurile a fost și ea emoționantă. O bătrână singură dintr-un cătun înecat în noroi i-a rugat pe copii să-i cânte colinde și le-a urat să fie mântuiți.

Femeia le-a povestit că a muncit la colhoz toată viața și le-a oferit câteva concluzii din experiența ei. „C-un ou ș-o bucațicî di mamaligă meream în fundu’ țărnii. Și mi-a ticnit. Ș-amu bunurili di pă lume sunt șî tot ticălos ești – ori că mănânci bun, ori că mănânci rău”, le-a spus bunicuța.

Campania arhiepiscopiei s-a intitulat „Un Crăciun pentru fiecare” și a strâns fondurile organizând două concerte caritabile: unul în data de 6 decembrie la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și celălalt în 20 decembrie la Mănăstirea Putna.

Așezământul „Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți” funcționează în cadrul Fundației „Sfinţii Ierarhi Leontie Şi Teodosie”, creată prin implicarea Mănăstirii Bogdana din Rădăuți. Maica Ecaterina este totul timpul printre copii și se dedică total nevoilor lor spirituale și psihologice.

Foto credit: Youtube (captură de ecran)

Comentarii Facebook


Știri recente