Dialog cu tinerii ortodocşi la Caraiman. Patriarhul României: Adevărata bucurie se naşte din rugăciune

Adevărata bucurie se naşte din rugăciune, le-a spus Patriarhul României tinerilor prezenţi în  tabăra „Tradiție și Noutate” de la Mănăstirea Caraiman. Întâlnirea celor 46 de tineri cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a avut loc joi, 28 iulie 2016, la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce – Caraiman, informează Raluca Mihalache, Trinitas TV. Preafericirea Sa i-a binecuvântat, le-a adresat un cuvânt de învăţătură şi i-a invitat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, de la începutul lunii septembrie.

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea are o temă principală, o temă centrală, şi anume „Iisus Hristos – Bucuria vieţii”. Este foarte important ca pregătirea pentru întâlnirea de la Bucureşti să se facă în atmosferă de bucurie, dar şi în descoperirea mai profundă a izvorului bucuriei care este Iisus Hristos”, le-a spus Patriarhul României.

Bucuria este esența vieții creștine, iar aceasta este dobândită prin rugăciune, a mai subliniat Preafericirea Sa:

Când vedem că oamenii stau mult la slujbe și au pe chip lumină și bucurie ne mirăm câtă răbdare au. Ei au această răbdare pentru că au început după o vreme să simtă o pace și o bucurie și se odihnesc în bucuria și pacea întâlnirii lor cu Hristos. Și acesta este secretul vieții creștine chiar și în vreme de încercare. Sfântul Apostol Pavel spune: «Cu tot necazul nostru, sunt covârşit de bucurie!» (n. red.: 2 Cor. 7, 4), ceea ce înseamnă că bucuria este însăși prezența lui Hristos în sufletul credinciosului care se roagă. Când nu mai avem bucurie trebuie să ne întrebăm de ce nu avem sau de ce am pierdut-o sau de ce nu am căutat-o. Adevărata bucurie se naşte din rugăciune. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola către Filipeni capitolul 4, versetul 4: „Bucuraţi-vă pururi în Domnul şi iarăşi zic bucuraţi-vă”. Tot Sfântul Pavel (I Tesaloniceni, cap. 5, vs. 16- 17) ne arată cum dobândim bucuria „Bucuraţi-vă pururea” şi imediat adaugă „Rugaţi-vă neîncetat” arătând şi cum se dobândeşte bucuria.

Deoarece tema întrunirii tinerilor ortodocși din toată lumea  este „Iisus Hristos – Bucuria vieții”, Preafericitul Părinte Patriarh le-a recomandat tinerilor prezenți să citească Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos în timpul rămas până la acest eveniment de la începutul lunii septembrie.

În lumea de astăzi este foarte multă agitaţie şi puţină pace interioară; este multă tulburare şi puţină bucurie, de aceea Biserica prin slujbele ei, prin activităţile ei, trebuie să aducă bucurie tuturor credincioşilor, nu numai tinerilor. Aceasta este esenţa vieţii creştine. De aceea, eu recomand ca în timpul rămas până ajungeţi la Bucureşti, la începutul lunii septembrie, ca pregătire pentru tema aceasta frumoasă (Iisus Hristos, Bucuria vieţii) să citiţi, dacă nu în fiecare zi cel puţin odată pe săptămână, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos. Moștenirea vieții veșnice este esența vieții creștine și izvorul fericirii pentru un tânăr. Cu cât veți cânta și vă veți ruga mai mult veți simți că sunteți iubiți de Dumnezeu și omul care e iubit de Dumnezeu transmite iubirea și creează Rai în jurul lui.

La final, tineri au primit daruri  din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente