Peste 2000 de tineri aşteptaţi să participe la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox, la Bucureşti

Peste 2000 de tineri ortodocşi din întreaga lume sunt aşteptaţi să participe la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în colaborare cu Patriarhia Română, va fi găzduit de Capitala României în perioada 01-04 septembrie 2016. IMG_0128_edited

În contextul anul 2016, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la Bucureşti va avea loc Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox (01-04 septembrie).

cover text_edited

Având un caracter naţional şi internaţional, evenimentul își propune să adune la București 2.500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Rolul tinerilor în viața oricărui neam este de o importanță crucială pentru că privește însăși dăinuirea acestuia, cu tot ce are el mai bun: credință, tradiții, valori culturale, etc. Astfel, valorile insuflate tinerilor, precum și atitudinile comportamentale pe care acestea le provoacă, pot să construiască o societate prin implicare, întrajutorare, interes cultural sau să risipească ceea ce alții au adunat. Pentru ca tinerii să îmbrățișeze prima variantă, este nevoie de un efort cumulat în direcția conștientizării rostului pe care aceștia îl au înaintea lui Dumnezeu și a istoriei. În acest sens, tinerii au nevoie de întâlniri pline de efervescență spirituală și culturală, de activități de formare și informare, de dialoguri care să le hrănească mintea și inima.  În urma unor astfel de întâlniri, aceștia vor descoperi că motivația și mulțumirea își găsesc sursele într-o viață interioară împlinită, care va da roade în viața de familie și în activitatea profesională a fiecăruia, a declarat Marius Ciulu, inspector eparhial în cadrul Sectorului teologic-educațional al Administrație Patriarhale.

2-12-1

Scopul evenimentului este formarea tinerilor prin participarea la programele educative, duhovnicești, culturale și artistice pentru a deveni la rândul lor formatori în comunitățile din care fac parte.

 

În acest sens, programul evenimentului va cuprinde două sesiuni de lucru organizate în zece unități de învățământ din Capitală în care tinerii vor oferi răspuns întrebării Care este locul, rolul și importanța tinerilor în Biserică?, urmând ca în urma acestui demers să se realizeze un document cadru ce va conține opt puncte (ce vor fi dezbătute de tinerii participanți). Pe lângă aceste două sesiuni de lucru, programul conține și un concert, o conferință duhovnicească, activități recreative, precum și Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și ierarhi, a mai spus Marius Ciulu.

Tema întâlnirii este „Iisus Hristos – bucuria vieţii”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente