Diaconia dă startul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat, pentru al XIII-lea an consecutiv, Campania „Masa Bucuriei”.

Campania reprezintă cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri, şi este organizat anual în apropierea Sărbătorii Sfintelor Paşti.

Ediţia de anul acesta va fi organizată cu Banca de Alimente din Republica Moldova și alte organizații sociale, precum și cu cele mai mari rețele de magazine din țară.

Alimentele colectate prin intermediul donațiilor sunt transformate de Diaconia și parteneri în mese calde pentru persoanele care au nevoie de ajutor.

Proiectul culminează în sâmbăta Floriilor cu o colectă națională de produse alimentare neperisabile, desfășurată în cele mai mari rețele de magazine din Chișinău și întreaga țară.

„E atât de complicat să vorbești despre nevoia unui om când toată lumea este copleșită de această durere, generată de criza umanitară, dar în același timp înțelegem că, minunea se poate întâmpla doar printr-un manifest de solidaritate. Solidaritate pentru cei care ieri au avut grijă de noi, iar azi își trăiesc bătrânețile în singurătate și sărăcie. Și în acest an, cu Masa Bucuriei aducem mesajul de bunătate pentru oamenii care fac cu greu față nevoilor cotidiene”.

„Campania din acest an va fi una de amploare la nivel național, întrucât implică toate rețelele mari de supermarketuri, zeci de prestatori de servicii sociale, ONG-uri, comunități. Pe 16 aprilie, Diaconia împreună cu Banca de Alimente, alți parteneri și desigur miile de voluntari vă îndeamnă să donați alimente. Fiecare donație înseamnă ziua de mâine pentru cei pe care îi ajutăm”, a declarat Igor Belei, Director Executiv Diaconia

Cei care vor să susţină campania, pot afla cum de pe site-ul Diaconia.

Foto credit: Diaconia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente