Diaconia: Acţiune de ecologizare şi igienizare în apropierea satului Humuleşti

Câmpiile din apropierea satului Humuleşti au fost ecologizate şi igienizate prin intermediul proiectului „Facilitare comunitară”, derulat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei.

La acţiune au participat 17 persoane din comunitatea locală şi s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni întregi. Cei implicaţi au fost coordonaţi de facilitatorul comunitar Cristina Serbin Botin.

Proiectul „Facilitare comunitară”

Are ca scop contribuire la crearea unor comunități rurale revitalizate, coezive, solidare și consolidate în Republica Moldova care să-și aprecieze rădăcinile și să-și asume responsabilitatea pentru rezolvarea propriilor probleme. Proiectul se adresează atât adulților, cât și copiilor.

Fiecare grup de inițiativă din localitate identifică/stabilesc necesitățile și problemele din comunitate, ca mai apoi să le amelioreze. Grupurile de inițiativă sunt asistate de un facilitator comunitar de la Diaconia. Proiectul are o durată de 2 ani și se desfăşoară din ianuarie 2020.

Misiunea Socială Diaconia

Este braţul social al Mitropoliei Basarabiei, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii sociale din Republica Moldova. Organizația a fost fondată în anul 2001, iar în prezent dezvoltă proiecte sociale la nivel naţional în domenii precum: voluntariat, prevenirea abandonului copiilor, asistenţa familiilor aflate în criză, asistenţa bătrânilor, orfanilor şi orfanilor social,  prevenirea sărăciei extreme, mobilizare comunitară.

Foto credit: Facebook / Misiunea Socială Diaconia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente