Diac. Sorin Mihalache a fost hirotesit arhidiacon

Părintele diacon lect. Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie din Iaşi a fost hirotesit sâmbătă arhidiacon.

Ceremonialul a fost oficiat de Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei la finalul slujbei Sfintei Liturghii, în catedrala din Iaşi, la depunerea jurământului absolvenţilor de teologie – promoţia 2019.

Hirotesia  este slujba prin care se acordă fie una dintre treptele clerului bisericesc inferior de odinioară (citeţ  sau  cântăreţ  şi  ipodiacon),  fie una dintre gradele(rangurile) onorifice care se dau feţelor bisericeşti pentru merite deosebite pe tărâmul activităţii pastorale (sachelar,  iconom  şi  iconom – stavrofor, la preoţii de mir, și  protosinghel  şi  arhimandrit, la preoţii călugări), fie confirmarea într – o funcţie bisericească administrativă(stareţ  sau  egumen,  protoiereu  ş.a.).

De asemenea, Părintele lect. univ. Roger Coresciuc și părintele secretar Adrian Cucu au primit demnitatea de iconom stavrofor.

Arhid. Sorin Mihalache

Părintele arhidiacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filosofie al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Realizează şi moderează emisiunea „Lumina celui nevăzut” la TV Trinitas a Patriarhiei Române, este coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă” din Iaşi, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.

În anul 2017, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit diac. Sorin Mihalache Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru contribuţia constantă dusă în educația ortodoxă a tinerilor.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente