Dezvoltarea proiectelor sociale internaționale, dezbătută în Liban

Se încheie pe 30 martie 2012 la Beirut, în Liban, prima întâlnire internațională a reprezentanților organizațiilor filantropice și ai structurilor bisericești ce acționează în domeniul social.

Sesiunile de lucru, din cele cinci zile, s-au desfășurat la Mănăstirea Balamand.

Întâlnirea, desfășurată sub genericul ‘Parteneri ortodocși în asistență umanitară și dezvoltare’, este organizată de Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă – IOCC, din care fac parte și Federația Filantropia a Patriarhiei Române și Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei, după cum se arată în comunicatul Federației Filantropia. În timpul sesiunilor de lucru s-au dezbătut problemele comune în asistența social-filantropică, diaconia ortodoxă, planul strategic al IOCC, precum și crearea unui climat favorabil dialogului între organizațiile și structurile bisericești participante pentru formarea legăturilor de cooperare. Au participat reprezentanți ai unor ONG-uri și structuri bisericești ce activează în domeniul social din România, Rusia, Etiopia, Grecia, Siria, Liban și SUA. Din partea Federației Filantropia a Patriarhiei Române a participat diac. Cosmin Grigorescu, directorul executiv.

IOCC este o organizație aflată sub patronajul Conferinței Permanente a Episcopilor Ortodocși Canonici din America (SCOBA) și oferă la nivel internațional programe de asistență umanitară și dezvoltare durabilă în beneficiul orfanilor, refugiaților, vârstnicilor, celor cu dizabilități, familiilor sărace și altor categorii defavorizate. Comunitățile creștine din Liban și Siria se confruntă cu o serie de probleme grave din cauza oprimărilor și discriminărilor. Zilnic, din cauza confruntărilor armate, se înregistrează numeroase decese. În acest context al vărsării de sânge din Orientul Mijlociu se înscrie și cea de-a doua întâlnire a patriarhilor Bisericilor Ortodoxe din această zonă, de marți, 27 martie, din Cipru, unde s-a discutat necesitatea apărării creștinilor, informează romfea.gr, citat de „Ziarul Lumina”. Preafericitul Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi Teodor al II-lea și-a exprimat dorința și voința puternică de a sprijini Biserica din Antiohia, pe Preafericitul Patriarh Ignatie al Antiohiei și pe toții credincioșii, ce sunt foarte încercați de atentatele extremiste. De asemenea, Patriarhul Ignatie al Antiohiei a subliniat importanța ca această problemă să fie discutată pe plan internațional.

Comentarii Facebook


Știri recente