Dezlegări în Postul Nașterii Domnului

Creștinii au intrat în cea de-a doua săptămână a Postului Nașterii Domnului. Pe lângă pregătirea sufletească necesară perioadei, din punct de vedere alimentar, acest post de șase săptămâni este socotit drept unul mai ușor. Astfel, Biserica Ortodoxă a rânduit ca, în fiecare sâmbătă și duminică, până la 20 decembrie, precum și în ziua de pomenire a unor sfinți, să se facă dezlegare la pește, untdelemn și vin, informează TRINITAS TV.

Aceste dezlegări se fac în zilele de prăznuire a unor sfinți cu cinstire în toată lumea ortodoxă, precum 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, 4 decembrie – Sfânta Mare Muceniță Varvara, 5 decembrie – Sfântul Sava cel Sfințit sau 6 decembrie – Sfântul Ierarh Nicolae. De asemenea, sunt dezlegări care se fac în zilele în care sunt pomeniți, în calendarul Bisericii noastre, sfinți români, așa cum este pe 23 noiembrie – Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcea, 7 decembrie – Sfânta Muceniță Filofteia sau 18 decembrie – Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul.

În perioada Postului Nașterii Domnului, Biserica noastră a rânduit un număr de 16 zile cu dezlegare la pește, vin și untdelemn.

Comentarii Facebook


Știri recente