Dezbatere în deschiderea Simpozionului Dumitru Stăniloae: „Poate fi modernitatea ortodoxă?” (Online)

Simpozionul Internațional „Dumitru Stăniloae”, ediția a 8-a, se va desfășura în perioada 11-14 mai 2021 și are tema „Ortodoxie și modernitate”.

După o serie de ateliere în licee și în spațiul universitar, evenimentul va debuta online miercuri, cu Deschiderea oficială care va avea loc la ora 17:00. Imediat va urma Dezbaterea publică intitulată „Poate fi modernitatea ortodoxă?” (ora 18:00).

Invitații dezbaterii sunt: Adrian Papahagi, conferențiar la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, Sever Voinescu, redactor-șef, Revista „Dilema veche”, Dan Dungaciu, profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București, arhid. Sorin Mihalache, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și pr. Radu Preda (moderatorul întâlnirii), conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Simpozionul va continua în zilele de 13 și 14 mai cu o serie de comunicări susținute de următorii invitați din țară și din străinătate. Programul va include și o serie de întâlniri cu elevii unor licee de prestigiu din Iași și din afara orașului.

Simpozionul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, împreună cu Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor și cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași și Centrul de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Vezi programul complet.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente