Detalii mai puțin cunoscute din viața lui Petre Țuțea, prezentate la Sibiu

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu a avut loc luni Conferința „Petre Țuțea – «România unită în spirit»”, în cadrul căreia dr. Alexandru Popescu de la Balliol College a prezentat, în calitatea sa de ucenic al marelui eseist, detalii din viața lui Petre Țuțea mai puțin cunoscute publicului larg.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți, intelectuali și preoți.

Participanții au avut posibilitatea să afle mai multe despre Petre Țuțea prin intermediul mărturiilor oferite de medicul și profesorul universitar Alexandru Popescu, dar și prin două materiale video inedite cu marele gânditor creștin.

Moderatorul conferinței, pr. conf. univ. dr. Nicolae Moșoiu, a prezentat la început o scurtă biografie a dr. Alexandru Popescu, informează Mitropolia Ardealului.

Apoi, dr. Alexandru Popescu a evidențiat în prelegerea susținută personalitatea lui Petre Țuțea și câteva aprecieri ale contemporanilor marelui gânditor.

„Mă mir cum a supraviețuit omul acesta până spre 90 de ani, pentru că acolo a stat numai în greve, într-o luptă permanentă cu toți călăii, cu toată administrația pușcăriei comuniste. Omul ăsta a avut o chemare de la Dumnezeu pentru a întruchipa și exprima tot ce este mai valoros și neîntinat în viața noastră spirituală și morală”.

„Țuțea însuși se întreabă: «Cine sunt eu?» și tot el încearcă să răspundă, probabil, «Sunt cineva dificil de fixat»”, a relatat dr. Alexandru Popescu.

În cadrul conferinței au fost vizionate două materiale video cu Petre Țuțea, iar la final au fost adresate întrebări și s-au adus comentarii legate de cele prezentate.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…