Despre post: texte filocalice, maxime, cugetări

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut recent volumul „Despre post: texte filocalice, maxime, cugetări”.

Traducerile, introducerea şi notele acestui volum aparţin Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae.

Lucrarea a apărut în cadrul Colecţiei tematice „Comorile Filocaliei” care cuprinde „o selecție din cele mai frumoase texte filocalice, dar și unele maxime sau cugetări ale Părinţilor a căror înţelepciune duhovnicească a fost întotdeauna încălzită de flacăra dumnezeieştii Iubiri şi de adierea harului Sfântului Duh”, subliniază Patriarhul Daniel în Cuvântul de binecuvântare al lucrării.

„Primul volum din noua colecție este dedicat Postului, ca ofrandă liberă a iubirii smerite a omului față de Dumnezeu – Dăruitorul vieţii. Postul adevărat are ca scop eliberarea omului de lăcomia faţă de bunurile materiale, limitate şi trecătoare sau pământești, pentru a se uni, prin rugăciune și împărtășire euharistică mai deasă cu Dumnezeu Cel Milostiv, Izvorul vieții și al bucuriei veșnice din Împărăția cerurilor”, mai explică Patriarhul României.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente