Descoperiți finețea broderiilor bisericești

Arta broderiei a fost păstrată cu sfințenie în Biserica Ortodoxă Română din timpuri stăvechi. Cunoscute pentru măiestria lor, măicuțele de la mănăstirile românești au fost căutate mereu de oameni din întreaga lume pentru a realiza diferite feluri de broderii. Chiar și comuniștii atei, atunci când au avut nevoie să-și împodobească construcțiile au apelat la ele, evident, exploatându-le.

Astăzi, arta broderiei se păstrează din generație în generație în mănăstiri. Diversificându-se necesitățile și crescând cererile, au fost create instrumente care să vină în ajutorul celor care realizează broderiile.

Un loc în care se execută broderii de înaltă calitate artistică a fost deschis de ceva timp de Arhiepiscopia Bucureștilor și în Capitală. La Atelierul de broderie „Altarul” se realizează veșminte liturgice și diverse obiecte destinate cultului.

„Atelierul †˜Altarul†™ este specializat în broderie de veșminte bisericești și nu numai. Utilajul cu care este echipată croitoria este adus din Coreea și poate executa broderie în funcție de ceea ce se implementează în memoria mașinii. Practic, ne-am specializat pe broderia de veșminte bisericești, pentru acoperămintele care se folosesc în Biserică și pentru toate celelalte pe care le folosim în cadrul cultului ortodox”, a declarat pentru TRINITAS TV Protos. Ioachim Bejenariu, director al Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul Atelierului „Altarul” se folosește aparatură de ultimă generație. De asemenea, materialele folosite sunt de o calitate superioară.

În cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor funcționează și Atelierul de uniforme bisericești „Reverenda”. Angajații Centrului eparhial, dar și personalul clerical din Arhiepiscopie pot comanda aici reverende, rase, veste și fesuri.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre produsele celor două ateliere și de pe site-ul colportaj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente