Deschiderea noului anului școlar la Seminarul Teologic din Caransebeș

La Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc luni, 16 septembrie 2013, deschiderea festivă a noului an școlar. Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum săvârșită de un sobor de preoți condus de arhimandritul Constantin Timiș vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, în biserica paraclis episcopal cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din incinta unității de învățământ. La slujbă au participat părinții profesori, profesorii, precum și elevii seminariști însoțiți de familiile acestora.

La final, după cum ne-a transmis Darius Herea, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, deschidem astăzi anul școlar 2013-2014 la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. La acest moment festiv, ca rost și îndemn pentru elevii seminariști, se potrivesc foarte bine cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos din Evanghelia zilei de ieri, Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci: „Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie” ( Marcu 8, 34). Și aceasta pentru că elevii care învață la școlile de Teologie sunt viitorii slujitori ai altarelor, iar preoția este o continuă asumare al lui Hristos în Taina Sfintei Cruci”.

După slujbă părintele duhovnic Mihail Călin a binecuvântat sălile de clasă și camerele elevilor seminariști precum și sala profesorală.

Comentarii Facebook


Știri recente