Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic din Tulcea

Cu prilejul începerii noului an școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit marți, 16 septembrie 2014, o slujbă de Te Deum la care au participat cadrele didactice și elevii seminariști, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Adresându-se elevilor, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe aceștia la muncă susținută, la participarea la orele de curs ca și la activitățile liturgice și culturale din cadrul procesului de învățământ: „Vă pregătiți să deveniți slujitori ai lui Dumnezeu și ai semenilor. Pentru aceasta trebuie sa îmbinați studiul cu rugăciunea, munca cu activitatea extrașcolară în așa fel ca la sfârșitul studiilor să puteți urma cursurile Facultăților de Teologie sau a altor instituțiilor de învățământ superior”.

În acest an școlar din cauza lucrărilor de reabilitare la clădirea Seminarului, cursurile se vor desfășura la internatul acestuia unde pentru activitatea liturgică există paraclisul cu hramul „Sf. Ierarh Visarion” sfințit în anul 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente