Deschiderea anului universitar la Extensia de la Roma a Facultății de Teologie din București

Extensia de la Roma a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București şi-a deschis porţile, pentru a treia oară, cu ocazia noului an universitar.

Deschiderea oficială a avut loc în 1 octombrie în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma, potrivit Episcopiei Italiei.

Momentul inaugural a început cu Sfânta Liturghie oficiată în prezenţa Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Ierarhul le-a vorbit studenţilor despre misiunea pe care şi-au asumat-o şi i-a încurajat să se pregătească pentru o lume în care „cei care iubesc Biserica o vor iubi și mai mult, iar cei care o urăsc o vor urî și mai mult”.

„Cei care dorim să propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu în societatea de astăzi, trebuie să ne înarmăm cu multă cunoștință și cu multă rugăciune, căci în ziua de astăzi, cel care Îl propovăduiește pe Domnul devine inconfortabil și pricină de deranj pentru cel care este încătușat în confortul cotidianului lumii acesteia”, a spus Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente