Deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic din Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a participat luni, 16 septembrie 2013, la deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia. La acest eveniment au fost prezenți toți elevii seminariști din cei patru ani de studiu, alături de părinții lor și tot corpul profesoral format din părinții profesori de specialitate și profesorii laici.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Director a ținut un cuvânt de bun venit pentru elevii din anul I, dar și de responsabilizare pentru ceilalți din anii mai mari și a mulțumit Episcopiei pentru bursele lunare acordate elevilor cât și pentru ajutorul pentru susținerea mesei elevilor. De asemenea a mulțumit Primăriei și Consiliului Municipal al Sloboziei pentru implicarea în lucrările de reparație și înfrumusețare a clădirii instituției de învățământ. Reprezentanții autorităților locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului școlar.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu i-a binecuvântat pe profesori și pe elevi și i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educația creștină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească. Potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa le-a arătat elevilor că, din acest an școlar, au la dispoziție pentru activitatea liturgică și rugăciune paraclisul centrului eparhial, biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina și i-a îndemnat pe elevi la responsabilitate atât în actul de învățământ cât și în atitudinea morală creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente