Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea

În data de 16 septembrie 2014, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Râmnicu Vâlcea, a avut loc deschiderea anului școlar 2014-2015. Manifestarea a început cu slujba de Te Deum, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un ales sobor de preoți, preoți profesori și alți invitați de seamă, potrivit arhiram.ro. La slujbă au participat elevii seminariști de la cele două profiluri, pastorală și artă sacră, împreună cu părinții lor și alți credincioși.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităților locale: domnul inspector școlar Ion Gherghinaru, de la Inspectoratul Școlar Județean – Vâlcea; domnul consilier Constantin Musat, de la Primaria Municipiului Râmnicu Vâlcea și membru al Consiliului de administrație al Seminarului Teologic; și alți invitați de seamă.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a precizat importanța misiunii profesorilor în formarea elevilor seminariști, ca oameni de nădejde ai Bisericii Ortodoxe strămoșești și ai neamului românesc, și a readus în atenția elevilor îndemnul evanghelic de a deveni și de a rămâne sarea pământului și lumina lumii.

După slujbă, s-a vizitat clădirea Seminarului Teologic, sălile de clasă și spațiile de cazare. Cu această ocazie, s-au făcut precizări importante în privința îmbunătățirii condițiilor de studiu și de cazare pentru elevii seminariști, în scurt timp Arhiepiscopia Râmnicului pregătind procesul de reabilitare a sălilor de clasă și a dormitoarelor.

În încheiere, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, elevii seminariști ai clasei a IX-a au plantat un platan în curtea Seminarului. Acest frumos gest se dorește a fi o continuare a unei tradiții locale mai vechi.

Comentarii Facebook


Știri recente