Deschiderea anului de învățământ la Școala primară și Gimnaziul Varlaam

Școala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, și-a întâmpinat luni, 15 septembrie, elevii la început de an școlar, informează „Ziarul Lumina”.

La festivitate au participat, alături de copii și părinți, părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor și președintele Fundației „Varlaam Mitropolitul”, inspectorii școlari Claudia Tănase și Magda Andreescu, maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Iași, părintele Dragoș Bahrim, directorul Seminarului Teologic din Iași și membru în Comitetul director al Fundației „Varlaam Mitropolitul”, Marinel Talpeș, directorul Spitalului „Providența”, Denisa Ionașcu, secretarul juridic al Primăriei Iași, deputatul Camelia Bogdănici, precum și reprezentanți ai Societății Femeilor Ortodoxe, alături de un public numeros.

„Deschiderea anului școlar la Școala «Varlaam Mitropolitul» este întotdeauna un eveniment atât pentru copii, părinți, profesori, învățători, cât și pentru întreaga echipă. Anul acesta este însă unul special pentru că am început și ciclul gimnazial într-o clădire nouă, cu o echipă și dotări de nivel internațional. Avem așteptări și emoții pe măsură. Cu inspirație de la Dumnezeu cred că vom reuși să adăugăm în peisajul educațional românesc și ieșean un model de viață și de educație pe care ni-l dorim cu toții în adâncul inimilor noastre. Vă așteptăm să îl descoperiți și să construiți împreună cu noi”, a spus Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

„Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să punem început bun gimnaziului Școlii «Varlaam». Am dorit să creștem și iată că Sfântul Mitropolit Varlaam, cu ale lui sfinte mijlociri, ne-a ajutat să evoluăm într-un mod frumos și armonios. Am avut parte și de foarte multe provocări, însă toate acestea ne-au întărit, atât la nivel instituțional, cât și personal. Este o mulțumire deosebită pe care o simțim atunci când vedem că lucrurile încep să se construiască, să se clădească, în așa fel încât peste câțiva ani, când elevii noștri vor ajunge în clasa a VIII-a, să putem spune că am mai pus o cărămidă la formarea unor tineri care vor fi viitorul Bisericii și al țării”, a declarat Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor.

Dotări moderne și o echipă excepțională de profesori

După slujba de Te Deum oficiată de arhim. Hrisostom Rădășanu, alături de pr. Cristian-Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, și de pr. Eugen Sebastian Teacu, director al Centrului de formare și inovare patronat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și inspector eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, momentul festiv de deschidere a anului școlar a continuat cu vizitarea școlii primare și a gimnaziului. Laboratoarele de științe, informatică, istorie-geografie, muzică și limbi străine, sala multimedia, cancelaria, cabinetul de consiliere și dezvoltare personală, biblioteca, terenul de sport și sălile de clasă au fost foarte bine apreciate. Gimnaziul nu are doar dotări moderne, ci și o echipă excepțională de profesori, cunoscuți pentru rezultatele foarte bune pe care le-au avut cu elevii lor.

Deschiderea gimnaziului a fost o decizie firească și a urmărit continuarea ciclului de învățământ. În iunie, la Școala „Varlaam Mitropolitul” a absolvit cursurile prima promoție a școlii primare. „Prin temele propuse, proiectele dezvoltate, contactul sufletesc și dialogul permanent se pun bazele școlii unde părinții, profesorii dedicați, atent selecționați, Fundația «Varlaam Mitropolitul» colaborează pentru împlinirea aceluiași vis – acela de a-i face fericiți, sănătoși și performanți pe fiii, respectiv elevii lor”, a declarat Cristina Timofte, directorul Gimnaziului „Varlaam Mitropolitul” și diriginta primei clase a V-a de la școala din dealul Copoului.

Deschisă în septembrie 2010, Școala „Varlaam Mitropolitul” este deja cunoscută pentru rezultatele performante și pentru atenția oferită educației copiilor. „Ne dorim ca acest an școlar să fie unul plin de bucurie în care să creștem alături de copii, în care să devenim mai buni, mai curajoși și mai plini de încredere. Fie ca acest început să fie treapta către Bucuria Cunoașterii. Am convingerea că doar împreună, copii, profesori, părinți, vom reuși să îndeplinim obiectivele propuse pentru acest an școlar și că o vom face într-un spirit viu, creativ, liber și performant”, a adăugat Simona Marinică, directorul Școlii primare.

La „Varlaam Mitropolitul”, în educația copiilor se pune accent nu numai pe inteligența academică, ci și pe cea emoțională și spirituală.

Comentarii Facebook


Știri recente