Departamentul Pro Vita Iaşi oferă burse pentru 50 de tineri

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor va oferi 50 de burse pentru tineri cu rezultate şcolare bune, dar care provin din familii numeroase, informează Doxologia.

Bursele vor fi acordate în anul şcolar 2020-2021 şi vor fi susţinute din bugetul arhiepiscopiei şi prin contribuţia unor sponsori.

Valoarea unei burse lunare este de 200 lei și acoperă anumite cheltuieli necesare legate de achiziția rechizitelor, a hranei zilnice, plata transportului dintre casă și școală sau a căminului, anunţă eparhia.

Pentru implementarea proiectului au fost organizate două campanii de strângere de fonduri

„Am fost impresionați de faptul că pentru această cauză s-au mobilizat 50 de donatori din țară și din diaspora românească. Cu ajutorul acestor oameni am strâns pentru acești copii suma de 40.000 de lei, iar diferența de 60.000 de lei va fi oferită de Arhiepiscopia Iașilor”, a declarat Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita.

Cei 50 de tineri, elevi și studenți, au rezultate foarte bune la învățătură. „Acest ajutor oferit este o cărămidă pusă pentru parcursul lor educațional”, a precizat Sorina Topliceanu.

Mai multe detalii despre proiect şi activitatea Departamentului Pro Vita, puteți găsi pe pagina de facebook Pro Vita Iași sau la numărul de telefon: 0753 472 067 Sorina Topliceanu.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente